28.8.05

Το κουτί της Pandora


Σήμερα έλαβα μια πρόσκληση (μετά από δική μου αίτηση) να γίνω μέλος και να δοκιμάσω την υπηρεσία Pandora που είναι αποτέλεσμα του Music Genome Project. Μια υπηρεσία δημιουργίας των δικών σου μουσικών καναλιών τα οποία ακούς μέσω Internet. Τι ωραία εμπειρία!

O Robert Scoble λέει ότι "Pandora totally changes my relationship to music", αλλά πιστεύει ότι θα έπρεπε να μην είναι μια υπηρεσία που παρέχεται μέσω web, αλλά να δημιουργηθεί σαν μια rich client εφαρμογή.

Διαφωνώ. Μια χαρά παρέχεται μέσω του Internet, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργήσω τοπικά τους "σταθμούς" μου. Αρκετές playlist έχω χάσει στο παρελθόν από ζημιές στους -εκάστοτε- υπολογιστές μου. Επιπλέον, ο υπολογιστής μου δεν χρειάζεται ακόμα μια εφαρμογή εγκατεστημένη στις (ήδη πολλές) υπάρχουσες.

Για να πεις στην Pandora να σου παίξει μουσική ξεκινάς τη δημιουργία του πρώτου σου καναλιού: γράφεις το όνομα ενός γκρουπ-τραγουδιστή ή τραγουδιού που σου αρέσει και αμέσως σου δημιουργεί ένα μουσικό κανάλι με βάση αυτό το μουσικό στυλ, με αυτό το μήνυμα:
Αμέσως μετά αρχίζει να παίζει το τραγούδι που ζήτησες, ή ένα κομμάτι του γκρουπ που ζήτησες, ενώ σε ενημερώνει:
Αφού παίξει το πρώτο κομμάτι ξεκινάει να παίζει άλλα τραγούδια στο ίδιο μουσικό ύφος ενημερώνοντάς σε:
Αν πατήσεις το κουμπί "Guide Us " που υπάρχει μόνιμα στο κάτω μέρος, θα δεις μια σειρά από επιλογές με τις οποίες μπορείς "να πεις" στην Pandora ότι αυτό που ακούς εκείνη τη στιγμή σου αρέσει ή δεν σου αρέσει ή ότι θέλεις να προσθέσεις/αφαιρέσεις και άλλες επιλογές. Και η Pandora προσαρμόζει ανάλογα τη μουσική που θα παίζει στη συνέχεια.

Το πιο ωραίο? Αν κάποιος φίλος σου έχει μουσικές προτιμήσεις που σου αρέσουν και ξέρεις ότι ακούει κι αυτός Pandora, δίνεις το e-mail του στο κατάλληλο πεδίο και σου εμφανίζει τα δικά του κανάλια. Και απλά τα ακούς.

Το μόνο που θα ήθελα, ήταν -εφόσον παίζει σε ένα δικό του μικρό παράθυρο στα Windows- να έχει την επιλογή "always on top" για να μην το ψάχνω ανάμεσα στα άλλα ανοιχτά μου παράθυρα όταν θέλω κάποια επιλογή.

Σαν συνολική εντύπωση, δύσκολα με βλέπω να ξεκολλάω από αυτό το σταθμό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: