23.8.05

Internet TV: Καταιγιστικές οι εξελίξεις


Συνεχίζεται η ανακοίνωση νέων επιχειρηματικών σχημάτων στις ΗΠΑ γύρω από το λεγόμενο Internet TV ή IPTV όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Η επανάσταση που ξεκίνησε με τα videoblogs, και γρήγορη υιοθέτησή τους από μια μεγάλη κοινότητα χρηστών, φάνηκε ότι έχει επιπτώσεις και σε μεγαλύτερα πορτοφόλια που διαβλέπουν ότι η εποχή της –κλασικού τύπου- τηλεόρασης δεν έχει άλλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης και ότι οι νέες τεχνολογίες μέσω Internet δίνουν τεράστιες δυνατότητες παραγωγής και μετάδοσης περιεχομένου.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις (σύντομα θα κάνω ένα post που θα προσπαθήσω να καταγράψω συνολικά τι υπάρχει αυτή της στιγμή στο χώρο – αν και φοβάμαι ότι μέχρι να το έχω τελειώσει θα έχουν ανακοινωθεί νέα σχήματα πριν το πάρω χαμπάρι), μιλούν για την Veoh.com (η οποία μάλιστα μόλις ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της από Venture Capitals) και την Popcast.com.

H Veoh.com υπόσχεται (όπως ανακοινώνει στο website της) ότι “θα αλλάξει αποφασιστικά τις ζωές των μουσικών, των ζωγράφων, των πιλότων, των ενήλικων και των παιδιών. Θα ανοίξει τον κόσμο των Media έτσι ώστε κάθε χώρα, πολιτικό κόμμα, οργανισμός, φιλανθρωπικό ίδρυμα, επιχείρηση ή ιδιώτης να έχει ένα μέσο έκφρασης χωρίς περιορισμούς με τη δυνατότητα να μεταβάλει την ανθρώπινη γνώση”.

Και συνεχίζει: “Χτίζουμε την επόμενη φάση του Internet, το Self Published Video Web. Σκεφτείτε το σαν Τηλεόραση 2.0”

Η Popcast.com από την άλλη, φέρει το λογότυπο “Internet TV Made By You” και αυτοπαρουσιάζεται ως «λογισμικό που σου επιτρέπει να παρακολουθείς ή να δημιουργείς κανάλια τηλεοπτικού Internet”.

Ενώ η υπηρεσία της Veoh.com δεν έχει βγει ακόμα στον αέρα, η Popcast.com μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε τον Popcast Player, μια δική τους πλατφόρμα παρακολούθησης καναλιών video μέσω Internet. Όπως αναφέρει στην πρώτη της σελίδα, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα 153 κανάλια, 301 Shows, και 3453 συνδρομητές.

Αν βρω χρόνο να την κατεβάσω και να την δοκιμάσω θα μεταφέρω εντυπώσεις.

Update: Δε σας τάλεγα? Mέχρι να τελειώσω το post, ανακάλυψα μια νέα εταιρεία που στοχεύει στην αγορά αναπαραγωγής περιεχομένου μέσω Καναλιών, videoblogs, blogs, εικόνων. Με λίγα λόγια, τα πάντα. Το όνομά της MediaTurner. Δεν ξέρω αν σχετίζεται με τον γνωστό Ted Turner. Θα την ψάξω λίγω καλύτερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: