25.8.05

Google Talk: Η επίθεση συνεχίζεται


To Google Talk είναι η νέα υπηρεσία της Google που χτυπάει ταυτόχρονα σε 2 αγορές: Στο Instant Messaging που κυριαρχούν ο MSN, o Yahoo, και ο AOL Messenger καθώς και το ICQ, και στην τηλεφωνία μέσω Internet, το γνωστό μας Voice Over IP (VOIP), όπου κυριαρχεί η πρωτοπόρος Skype.

Η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη από την ιστοσελίδα του Google Talk, και εγώ μόλις που πρόλαβα να την κατεβάσω και να την εγκαταστήσω. Αμέσως μετά την εγκατάσταση βρήκε τον εγκατεστημένο μου Gmail Notifier και με ενημέρωσε ότι από εδώ και στο εξής μπορεί ίδια να με ενημερώνει για τα μηνύματά μου στο Gmail, οπότε ίσως θα ήθελα να απεγκαταστήσει τον Notifier για λογαριασμό μου. Όπερ και εγένετο.

Θα προσπαθήσω να δω πόσο λειτουργικό είναι, όμως αντιμετωπίζω το πρόβλημα που έχει πάντα κάποιος με μια εφαρμογή που δεν έχουν εγκατεστημένη πολλοί άλλλοι χρήστες. Πρέπει να στείλω e-mail (μέσω του Google Talk φυσικά όπως γίνεται και στους άλλους αντίστοιχους messengers) στους γνωστούς μου για να το εγκαταστήσουν. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο φόβος της ενόχλησης: "τι λε ρε φίλε που θα εγκαθιστάμε κάθε λίγο ό,τι πρόγραμμα θέλεις εσύ να τεστάρεις..."

Οπότε θα περιοριστώ για την ώρα σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων. Ο οποίος όμως περιορίζεται ακόμη περισσότερο αφού για να εγκαταστήσεις το Google Talk πρέπει να έχεις ένα Gmail λογαριασμό!!! Πάντως, σε αυτό το άρθρο έχει μια λύση στο πρόβλημα για αυτούς που δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν ένα Gmail λογαριασμό.

Πάντως, το περιβάλλον του είναι αρκετά "ελαφρύ" με απαλές αποχρώσεις γύρω από το λευκό. Το Download Squad έχει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση - κριτική της εφαρμογής.

Για να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: