10.8.05

Στελέχη με πάθος, και όχι μόνο ικανότητες


Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τα κριτήρια στην αναζήτηση στελεχών, δίνουν οι Ben McConnell και Jackie Huba (συγγραφείς του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου Creating Customers Evangelists) στο blog τους (Church of the Customer), οπου παρουσιάζουν μια αγγελία για πωλητές ενός τεϊοπωλείου. Η αγγελία (στη βιτρίνα του καταστήματος) λέει: "Ζητούνται πωλητές παθιασμένοι με το τσάϊ".

Το πάθος για το αντικείμενο της δουλειάς είναι όλο και περισσότερο το ζητούμενο σήμερα, και γίνεται αντικείμενο συζήτησης, ειδικά στον ανερχόμενο κόσμο των bloggers των σχετικών με θέματα επιχειρήσεων, μάρκετινγκ και Νέας Οικονομίας.

Το κείμενο των McConnell και Huba ξεκινάει με τη φράση "Ο κόσμος είναι γεμάτος με υπαλλήλους κατστημάτων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τη δουλειά τους. Η δουλειά έχει ενδιαφέρον μόνο όταν έρχεται η ώρα του μηνιάτικου." Κάτι ξέρουμε κι εμείς....

Μετά τη δημοσίευση του παραπάνω κειμένου, σχολιάζοντας η Lisa Haneberg αναρωτιέται αν τα τμήματα HR είναι έτοιμα να προσλάβουν στελέχη μόνο και μόνο για το πάθος που έχουν για τη δουλειά τους. Ενώ το Student Leaders blog ρωτάει: "Βλέποντάς σε οι άνθρωποι την ώρα δουλειάς, αναγνωρίζουν κάποιον που είναι παθιασμένος με τη δουλειά του (τόσο που φαίνεται σαν να παίζει)?"

Επίσης, ένα παλιότερο δημοσίευμα του Church of the Customer έγραφε για το παράδειγμα του Container Store και πως βρίσκει παθιασμένα στελέχη: μέσα από τη λίστα των πελατών του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: