22.12.04

Μία νέα πλατφόμα εφαρμογών: Microsoft Office!

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το Reuters αναρωτιέται αν η σουϊτα Office της Microsoft εξελίσσεται από μόνη της σε μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών, όπως τα ίδια τα Windows.

Το άρθρο εξετάζει τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πρόσθετων προγραμμάτων (add-ins), που επεκτείνουν τις λειτουργίες των εφαρμογών της σουϊτας, ώστε να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες συγκεκριμένων κλάδων ή μεμονωμένων χρηστών.

Παρόλο που δεν είναι κάποια νέα άποψη, έχει ενδιαφέρον έναν απόσπασμα από δήλωση του
Jeff Raikes, επικεφαλής του τμήματος Office της Microsoft, που λέει:
  • "Αν (η Microsoft), δεν μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να προσθέσουν αξία πέρα από αυτή που δίνει ήδη το Office, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να εκμεταλλευθούν το χώρο οι εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα (Open Source alternatives), όπως το OpenOffice και το Linux."
Για παράδειγμα, κι εγώ έχω εγκαταστήσει κάποια add-ins (πχ. της LinkedIn στο Outlook που μου δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζομαι της δυνατότητες του συγκεκριμένου site χωρίς να χρειάζεται να το επισκέπτομαι με τον Browser) που είναι πράγματι πολύ χρήσιμα και επεκτείνουν τις δυνατότητες του Office σύμφωνα με τις ανάγκες μου.

Ως άποψη, ενδιαφέρουσα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: