24.6.05

Περί Καραμήτρου και RSS συνέχεια...

Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις τρέχουν, ενόψει μάλιστα της επερχόμενης Gnomedex.

Έγινε γνωστό λοιπόν, ότι στα πλαίσια του εν λόγω συνεδρίου η Microsoft θα κάνει την Παρασκευή ανακοινώσεις σχετικά με την ενοποίηση των RSS στα προϊόντα της (προσέξτε, στα προϊόντα της, και όχι μόνο στη νέα έκδοση του ΙΕ). Για την ώρα, κρατάει κλειστά τα χαρτιά της.

Παρόλα αυτά, ο Dave Winer (Blogger/προγραμματιστής που γράφει σχετικά με τις τεχνολογίες RSS) έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τις προθέσεις της Microsoft, και έχουν ενδιαφέρον. Ένα από τα θέματα που θίγει ο Winer είναι η διαπίστωση ότι τα RSS Feeds δεν αφορούν μόνο τις ειδήσεις. Έχω ήδη γράψει σχετικά με αυτό στο προηγούμενο post μου, σχετικά με τις προβλέψεις της Charlene Li και τις πολλές χρήσεις του RSS εκτός των blog, οπότε γνωρίζετε ήδη περί τίνος πρόκειται.

Επίσης, ο Robert Scobble προϊδεάζει για το ότι οι ανακοινώσεις της Microsoft για τα RSS δεν θα αφορούν μόνο στον Internet Explorer. Ο καλύτερος τρόπος πάντως, για να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη της ιστορίας είναι να παρακολουθήσει το το demo video στο Channel 9 που είναι το Videoblog των Developers της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: