27.6.05

Gnomedex: Τεράστιο το ενδιαφέρον, κυρίαρχο το RSS

Οι ειδήσεις του Google καλύπτουν τις ανακοινώσεις της Microsoft σχετικά με την υποστήριξη των RSS feeds με 243 άρθρα(!) την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων όσων αναφέρουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Εν συντομία, οι ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Gnomedex, αφορούν στο ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού Windows με ονομασία Longhorn θα υποστηρίζει πλήρως τα RSS Feeds. Σε βίντεο του Channel 9 (που είδαμε και σε προηγούμενο ποστ) οι Developers της Microsoft παρουσιάζουν την ιδέα πίσω από την οποία κρύβεται η στρατηγική και η υλοποίηση της εταιρείας για την τεχνολογία RSS.

Μας δείχνουν επίσης τη νέα έκδοση του Internet Explorer 7 όπου έχει προστεθεί ένα νέο πορτοκαλί κουμπί (δίπλα σε Favorites κλπ) με τίτλο RSS και προτρέπει τον αναγνώστη να γραφτεί στο feed της σελίδας που παρακολουθεί εκείνη τη στιγμή. Εφόσον βέβαια, η σελίδα υποστηρίζει RSS...

Το σχετικό ρεπορτάζ του BBC καλύπτει με λιτό αλλά και περιεκτικό τρόπο την ανακοίνωση, αλλά και το τι είναι σε γενικές γραμμές το RSS και πως αλλάζει την πλοήγησή μας στο Διαδίκτυο.

Πεποίθησή μου είναι ότι πολύς κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των αλλαγών που θα επιφέρει η ταχύτατη (πλέον) υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας. Προσωπικά βλέπω το e-mail να πεθαίνει σταδιακά ως εργαλείο marketing και γενικότερα ως μέσο να προωθούμε τα προϊόντα και υπηρεσίες μας, και θα παραμείνει η χρήση του σε αυστηρά προσωπική βάση για τις επικοινωνίες με τους φίλους και τους άμεσους επαγγελματικούς μας συνεργάτες. Σε λίγα χρόνια θα ξέρουμε πως, ό,τι λαμβάνουμε στο Inbox μας θα είναι αυστηρά προσωπικό (με τη βοήθεια βέβαια και των Anti-spam filters και άλλων περιοριστικών προγραμμάτων που σφίγγουν όλο και πιο πολύ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: