21.6.05

Που πας χωρίς RSS ρε Καραμήτρο?

Ένας από τους πιο αγαπημένους μου bloggers είναι ο Robert Schoble της Microsoft. Όταν λέμε της Microsoft, δεν εννοούμε έναν τύπο που βγαίνει και γράφει καθημερινά "τι ωραία, τι καλά είναι τα προϊόντα μας", εν είδει Δελτίου Τύπου. Μιλάμε για έναν blogger που γράφει καθημερινά σε εντελώς προσωπικό -και ειλικρινή- τόνο την άποψή του για όλα τα τρέχοντα -και μη- θέματα του κόσμου της Τεχνολογίας. Θα μπορούσε να ονομάζεται "Chief Blogger Officer", αλλά η Microsoft του έχει δώσει τον -πολύ πετυχημένο- τίτλο "Τechnical Εvangelist".

Για του λόγου το αληθές (το πόσο ειλικρινά τα γράφει, εξ ου και η τεράστια επιτυχία του) σε σημερινό του σχόλιο αναφέρει: "Πόσα ακόμη sites της Microsoft θα δημιουργηθούν χωρίς RSS?" Στο κείμενό του αναφέρει ότι η Microsoft δημιούργησε ένα ακόμη ωραίο αλλά "κουτσό" website.

Ωραίο επειδή απευθύνεται στους καλλιτέχνες της ψηφιακής φωτογραφίας, κουτσό επειδή δεν έχει RSS Feeds. Σημειώνει μάλιστα, ότι μετά και την Gnomedex (συνέδριο τεχνολογίας με το βλέμμα στο μέλλον - δείτε σχετικά εδώ), θα είναι ακόμη πιο "κουτσό".

Και κλείνει διερωτώμενος: "Πότε θα πάρουν το μήνυμα τα τμήματα μάρκετινγκ της Microsoft? ΚΑΘΕ site ΠΡΕΠΕΙ να έχει RSS από εδώ και στο εξής. Το πιάσατε? Όχι? Καθήστε τότε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Dean Hachamovitch στην Gnomedex. OK? Είναι ο επικεφαλής ανάπτυξης του Internet Explorer."

Και πράγματι, τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ σοβαρά. Δεν μπορούν από εδώ και στο εξής οι επιχειρήσεις που παίρνουν τις δικτυακές τους υπηρεσίες στα σοβαρά, να αγνοούν την ύπαρξη, αλλά και την ανάγκη υιοθέτησης της νέας αυτής τεχνολογίας. Μιας τεχνολογίας που στην ουσία "σπρώχνει" το περιεχόμενο τους στους πελάτες τους, αντί να περιμένουν πότε θα έρθουν οι πελάτες να το ζητήσουν. Μιας τεχνολογίας που δίνει σαφές πλεονέκτημα στους early adopters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: