3.11.05

Κυρίαρχοι οι Έφηβοι στη δημιουργία περιεχομένου στο Web!


Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της έρευνας του Pew Internet & American Life Project (προσοχή: pdf aρχείο) και αφορά στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτήν:
  • 19% των εφήβων (ηλικίες 12-17) που είναι online έχουν δημιουργήσει δικά τους blogs. Αυτό αντιστοιχεί σε 4 περίπου εκατ. ανθρώπους!
  • Τα κορίτσια μεταξύ 15 και 17 είναι τα πιο πιθανά να δημιουργήσουν δικό τους blog. 25% αυτής της ηλικίας και φύλου έχουν ήδη δικό τους blog ενώ για τα αντίστοιχα αγόρια το ποσοστό είναι 15%.
  • Οι Έφηβοι που παράγουν δικό τους περιεχόμενο στο δίκτυο, είπαν (κατά μέσο όρο) ότι καταχωρούν 2 από τα 5 είδη καταχώρησης περιεχομένου που περιείχε η έρευνα.
  • Οι Έφηβοι δεν δέχονται να "καταναλώνουν" παθητικά το περιεχόμενο που τους σερβίρεται. Πολλοί παίρνουν το ψηφιακό περιεχόμενο που βρίσκουν στο Ιντερνετ (πχ. τραγούδια, κείμενα, εικόνες) και τα αναπροσαρμόζουν στα δικά τους μέτρα (πχ. remixing κλπ.)
  • Πόσο συχνά ενημερώνουν το blog τους οι Έφηβοι? Περισσότεροι από τους μισούς (57%) το ενημερώνουνμία η περισσότερες φορές την εβδομάδα, και το 29% το ενημερώνει τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα! Ένα πολύ σημαντικό 13% δηλώνει ότι ενημερώνει το blog του καθημερινά και ίσως παραπάνω από μία φορά τη μέρα.
Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μαθήματα από αυτή την έρευνα που πρέπει να λάβουν όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του content creation στο Internet.
  1. Η επόμενη γενιά των χρηστών του Ιντερνετ θα αυξήσει δραματικά τον όγκο του περιεχομένου που θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο.
  2. Αυτή η "γενιά του Blog" θα χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο πολύ πιο συχνά για πολύ πιο προσωπικές ασχολίες σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
  3. Οι γυναίκες θα επηρρεάσουν καταλυτικά τα "δημογραφικά στοιχεία" του νέου περιεχομένου που θα δημιουργηθεί.
Συμπεράσματα χρήσιμα για τον καθένα μας, και για το πως μπορεί να προσαρμοστεί η στρατηγική του online marketing των επαγγελματιών και εταιρειών του χώρου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: